News

Symposium Lean Food Processing Technology in Extrusion en Mixing

6 en 7 november in Horst, Nederland

Compacte snel te reinigen apparatuur met meer functionaliteit en een hoge capaciteit. De vraag naar simpele, efficiënte en duurzame productietechnieken in de foodsector nemen hand over hand toe. Speciaal daarom organiseren Dinnissen Process Technology en Coperion op 6 en 7 november in Horst, het symposium Lean Food Processing Technology in Extrusion en Mixing. Centraal in het symposium staan de mogelijkheden die nieuwe technieken op het gebied van mengen en extruderen bieden, om kostenefficiënt en duurzaam te produceren. Het symposium is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij foodtechnology en vrij toegankelijk na inschrijving.

Mogelijkheden van nieuwe meng- en extrudeertechnieken
Tijdens het halfdaagse symposium Lean Food Processing Technology in Extrusion en Mixing presenteren Dinnissen en Coperion de state-of-art technologie om nieuwe voedingsproducten te produceren, gebaseerd op de process equipment van Dinnissen en extrusion equipment van Coperion.
Stefan Gebhardt, Manager Business Segment Food/Pharma bij Coperion zal u informeren over de nieuwe mogelijkheden voor food extrusion met de ZSK MEGAvolume.
Daarna zal Frans Bakker, Commercieel Directeur bij Dinnissen Solutions u vertellen over de nieuwste technieken op het gebied van malen, mengen en verpakken. Hij legt uit welke mogelijkheden ze bieden om efficiënter en duurzamer te produceren.
Jochen Sprung, Manager Business Segment Food Components bij Coperion zal uitleg geven over verbeterde hygiënemogelijkheden bij pneumatisch transport in de foodsector.
Tot slot geeft Henri Michiels, Technisch Directeur bij Dinnissen Process Technology een presentatie over Smood smart food, een nieuw gezonde fingerfood. Deze producten worden geproduceerd met behulp van de nieuwste technische innovaties op het gebied van voedsel productie. 

Praktijkgerichte excursie naar Dinnissen en Smood Smart Food
Na de lezingen in het Parkhotel neemt Henri Michiels u per touringcar mee voor twee korte bedrijfsbezoeken. Allereerst bezoekt u Dinnissen Process Technology in Sevenum. Henri Michiels geeft een rondleiding door de productielocatie waar nieuwe technieken voor mixen en extruderen worden ontwikkeld en gefabriceerd. Hierna neemt hij u mee naar de gloednieuwe productielijn van Smood Smart Food in Horst. Daar worden de nieuwe technieken al toegepast om nieuwe, gezonde en lekkere finger food zonder toegevoegde vet, suiker en zout te maken. Henri Michiels geeft uitleg over de technische innovaties. Het eindproduct kunt u natuurlijk ruiken, zien, voelen en proeven.

Aanmelden en informatie
Het symposium Lean Food Processing Technology in Extrusion en Mixing wordt gehouden op dinsdag 6 en woensdag 7 november van 12.00 tot 17.30 uur in Het Parkhotel aan de Tienrayseweg 2 in Horst.
Deelname is gratis na inschrijving. Kijk voor meer informatie en/of aanmelding op www.coperion.com/foodprocessingtechnology of meldt u aan via Dinnissen tel. 0031 77 467 35 55 of Coperion in België tel. 0032 3 870-5100.

http://content.yudu.com/A1zuzz/SP1206/resources/38.htm 



About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Saturday August, 19
Nederlands English